حادثه برای کارگری که پول وسیله حفاظت فردی گرفته که خودش بخرد ولی نخریده است و مسئولیت کارفرما

ساخت وبلاگ

مستند استنباط مسئولیت کارفرما درصورت بروز حادثه برای کارگری که پول وسیله حفاظت فردی گرفته که خودش بخرد ولی نخریده است

 

 

 با استنادبه مواد شماره 1و2و3و4و5و6و7و92آیین نامه وسایل حفاظت فردی مصوب 1390/3/21که چنین مقرر می دارند

 

 ماده1ـ به منظور انتخاب وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع کار، کارفرما مکلف به شناسایی و ارزیابی شرایط محیط کار برای تشخیص و کنترل خطرات می باشد.

ماده2ـ کارفرما مکلف است وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع و محیط کار و مخـاطرات احتمالی را به تعداد کافی تهیـه و به صورت رایگـان در اخـتیار کارگران قرار دهد.

ماده3ـ کارفرما مکلف است کاربرد صحیح و مراقبت از وسایل حفاظت فردی را به کارگران آموزش دهد.

ماده4ـ کارفـرما مکلف اسـت وسایل حـفاظت فـردی را در شـرایط مطـلوب نگهداری نموده، و در جایی قرار دهد که دسترسی سریع به آنها امکان پذیر باشد.

ماده5 ـ کارفرما مکلف به جمع آوری و معدوم نمودن وسایل حفاظت فردی معیوب، مستهلک و یا تاریخ مصرف گذشته می باشد.

ماده6 ـ کارفرما باید بر استفاده صحیح کارگران از وسایل حفاظت فردی نظارت کامل داشته باشد.

ماده7ـ کارفرما مکلف است کلیه اطلاعات مربوط به وسایل حفاظت فردی را اعم از نوع وسایل، زمان تحویل، مکان مورد استفاده و عیوب احتمالی ناشی از مصرف را ثبت و نگهداری نماید.

ماده92ـ باستناد مواد 91 و 95 مسئولیت رعایت مقررات این آئین نامه بر عهده کارفرمای کارگاه بوده و در صورت وقوع هرگونه حادثه به دلیل عدم توجه کارفرما به الزامات قانونی، مکلف به جبران خسارت وارده به زیان دیدگان می باشد.

 

 و نیز با استناد به مواد 91 و 95 قانون کار مصوب  69/8/29 ذکر شده در ماده 92 آیین نامه وسایل حفاظت فردی که چنین مقرر میدارند

ماده 91

کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده 85 این قانون مکلفند براساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت وبهداشت کارگران در محیط کار ، وسایل وامکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و درخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی وبهداشتی فردی و اجرای دستورالعملهای مربوطه کارگاه می باشند .

ماده 95:

مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی وبهداشت کار برعهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده 85 این قانون خواهد بود . هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد ، حادثه ای رخ دهد ، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است .

بنابراین وظیفه کارفرما می باشد که  وسایل وامکانات لازم را تهیه و در اختیار کارگران قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزد و درخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نیز نظارت نماید.

نتیجه اینکه اگر حادثه ای رخ دهد کارفرما مسئول است

در خاتمه بدیهی است که کارشناس باید در فرایند بررسی حادثه ، تأثیر پذیری بروزحادثه را از انجام فعل و یا ترک فعل کارگرمورد مداقه و بررسی قرارداده و میزان تأثیر پذیری بروز حادثه از خطای کارگر را موردارزیابی قرارداده  و احرازنموده و به همان میزان ازدرصد مسئولیت اختصاص یافته به کارفرما بکاهد

*******************************************

بدیهی است که هر گونه مطلبی که در آن نظریه کارشناسی ابراز شده باشد نظریه کارشناسی اینجانب می باشد و نظریه دیگرکارشناسان می تواند با نظریه کارشناسی اینجانب متفاوت باشد

******************************************

غلامرضا بخارایی

کارشناس رسمی دادگستری - حوادث ناشی از کار

ارزیاب خسارت بیمه ای - مسئولیت مدنی حرفه ای

 

***************************************

  آدرس وب سایت        http://masouliat.ir/

 آدرس وبلاگ          http://bokharaei.blog.ir/

****************************************

آدرس کانال تلگرام :

  https://telegram.me/bokharaey

****************************************

  انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

 

مبنای درصد اعلامی در بررسی حوادث کاری...
ما را در سایت مبنای درصد اعلامی در بررسی حوادث کاری دنبال می کنید

برچسب : حادثه,برای,کارگری,وسیله,حفاظت,فردی,گرفته,خودش,بخرد,نخریده,مسئولیت,کارفرما, نویسنده : cbokharaeia بازدید : 184 تاريخ : شنبه 25 شهريور 1396 ساعت: 3:20