بررسی حادثه برای کارگری که متعهد شده خودش لباس کار و کفش ایمنی برای خو.دش بخرد

ساخت وبلاگ

مستند استنباط مسئولیت کارفرما در قبال حادثه برای کارگری که متعهد شده که خودش لباس کار و یا کفش ایمنی برای خودش می خرد

 

 

با استناد به مواد 1، 2 ، 3 ، 4 ،  6 و92  آئین نامه وسایل حفاظت فردی مصوب 90/3/21

که عینا ً در زیر درج میگردد

 ماده1ـ به منظور انتخاب وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع کار، کارفرما مکلف به شناسایی و ارزیابی شرایط محیط کار برای تشخیص و کنترل خطرات می باشد.

ماده2ـ کارفرما مکلف است وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع و محیط کار و مخـاطرات احتمالی را به تعداد کافی تهیـه و به صورت رایگـان در اخـتیار کارگران قرار دهد.

ماده3ـ کارفرما مکلف است کاربرد صحیح و مراقبت از وسایل حفاظت فردی را به کارگران آموزش دهد.

ماده4ـ کارفـرما مکلف اسـت وسایل حـفاظت فـردی را در شـرایط مطـلوب نگهداری نموده، و در جایی قرار دهد که دسترسی سریع به آنها امکان پذیر باشد.

ماده6 ـ کارفرما باید بر استفاده صحیح کارگران از وسایل حفاظت فردی نظارت کامل داشته باشد.

ماده92ـ باستناد مواد 91 و 95 مسئولیت رعایت مقررات این آئین نامه بر عهده کارفرمای کارگاه بوده و در صورت وقوع هرگونه حادثه به دلیل عدم توجه کارفرما به الزامات قانونی، مکلف به جبران خسارت وارده به زیان دیدگان می باشد.

و با استناد به ماده 61 آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338/6/14 که چنین مقرر می دارد:

 «کارفرما موظف است در هر سال دو دست لباس کار مجاناً در اختیار هر کارگر بگذارد. لباس کار باید مناسب با نوع کار باشد و طوری تهیه شود که کارگر بتواند به راحتی وظائف خود را انجام دهد و موجب بروز سوانح نگردد.»

 و با استناد به ماده 66 آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338/6/14 که چنین مقرر می دارد

ماده 66: برای کارگرانی که موقع کار در معرض سقوط اجسام قرار دارند باید کفش حفاظتی و کلاه مخصوص حفاظتی از فلز و یا ماده سخت دیگری که قابل اطمینان باشد تهیه شود.

ونیز با استناد به مواد 91 و 95 قانون کار مصوب  69/8/29که در ماده 92 آیین نامه وسایل حفاظت فردی متذکر شده است

ماده 91قانون کار :

«کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده 85 این قانون مکلفند براساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت وبهداشت کارگراان در محیط کار ، وسایل وامکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و درخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی وبهداشتی فردی و اجرای دستورالعملهای مربوطه کارگاه می باشند .»

ماده 95قانون کار:

«مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی وبهداشت کار برعهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده 85 این قانون خواهد بود . هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد ، حادثه ای رخ دهد ، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است .»

وهمچنین با استناد به ماده 85  قانون کار مصوب  69/8/29که چنین مقرر می دارد:

 ماده 85

«برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعملهائی که ازطریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تامین حفاظت فنی ) و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماریهای حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می شود، برای کلیه کارگاهها ، کارفرمایان ، کارگران و کارآموزان الزامی است .»

بنابراین  تمامی مواد قانونی و مقررات مندرج در بالا مستند استنباط این امر است که از همان لحظه ورود کارگر به کارگاه ، کارفرما مکلف است براساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت وبهداشت کارگران در محیط کار ، وسایل وامکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و درخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند به عبارت دیگر  کلیه وسایل حفاظت فردی مناسب با نوع کارکارگر باید به وی تحویل گردیده و درصورت بروز هرگونه حادثه ای برای کارگر که متأثر از مجهز نبودن اوبه وسایل حفاظت فردی مربوطه باشد کارفرما مسئول است و قبول نمودن کارگر مبنی بر اینکه خودش برای خودش وسایل حفاظت فردی می خرد و مواظب باشد که دچار حادثه نشودبه هیچ عنوان رافع  مسئولیت های تعریف شده برای کارفرما در مواد 85 و 91 و 95   قانون کار نمی باشد

*******************************************

بدیهی است که هر گونه مطلبی که در آن نظریه کارشناسی ابراز شده باشد نظریه کارشناسی اینجانب می باشد و نظریه دیگرکارشناسان می تواند با نطریه کارشناسی اینجانب متفاوت باشد

******************************************

غلامرضا بخارایی

کارشناس رسمی دادگستری - حوادث ناشی از کار

ارزیاب خسارت بیمه ای - مسئولیت مدنی حرفه ای

 

***************************************

  آدرس وب سایت        http://masouliat.ir/

 آدرس وبلاگ          http://bokharaei.blog.ir/

****************************************

آدرس کانال تلگرام :

  https://telegram.me/bokharaey

****************************************

  انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

مبنای درصد اعلامی در بررسی حوادث کاری...
ما را در سایت مبنای درصد اعلامی در بررسی حوادث کاری دنبال می کنید

برچسب : بررسی,حادثه,برای,کارگری,متعهد,خودش,لباس,ایمنی,برای,خودش,بخرد, نویسنده : cbokharaeia بازدید : 182 تاريخ : يکشنبه 22 مرداد 1396 ساعت: 23:32